Over Zoete Moed

Een kijkje bij Zoete Moed

Mijn passie, mijn leven

Al van jongs af aan stond ik, Yvette Wouters in de keuken om samen met mijn moeder appeltaarten te bakken, iets wat ze het allerliefste deed. Mijn liefde voor zoetigheid bleef maar groeien en tijdens mijn opleiding Food Design & Innovation ontstond dan ook het idee achter Zoete Moed: Bakken zonder zorgen en het maken semi-verantwoorde lekkernijen waarvan iedereen kan genieten!

Je voelt je zoveel beter als je positief in het leven staat

Al had ik toen nog niet durven dromen over een eigen bakkerij op één van de mooiste plekken in Tilburg, want in 2008 werd er SLE bij mij geconstateerd. Lang heeft ze geworsteld met het accepteren van deze auto-immuunziekte, totdat ze besloot om haar passie achterna te gaan en ze de uitdaging aanging om van haar geliefde passie haar werk te maken: taarten bakken. 

In 2017, opende ik mijn eigen zaak en nu vliegen de taarten en ander lekkers als cakes, koeken en kokosbollen over de toonbank. Zoete Moed geeft mij én de energie én de moed om door te gaan.

Van hobby- tot passiebakster

De appeltaarten van haar moeder, daar is ze nog steeds dol op. Toch ben ik nu niet meer weg te slaan uit mijn eigen keuken in De Ijzergieterij. Het is hard werken, maar bakken blijft de ultieme energiebron. Zoete Moed zal stap voor stap groeien, zodat ik het lang ga volhouden!

‘Mijn kers op de taart is om mensen te zien genieten van mijn creaties.’

Yvette